Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Impacte de les obres a la farmàcia

07-10-2019

Quan es planteja fer obres a la farmàcia, normalment es coneix el pressupost, el temps i el per què de la inversió. El que genera més dubtes, la gran incògnita, és el retorn que es pot obtenir: quant trigaré a recuperar la inversió?

Les raons principals per fer obres a la farmàcia són la renovació d'elements que s'han quedat antiquats, per voler donar una nova imatge i per canviar el concepte de la zona d'atenció al públic. A més, hi ha altres factors que influiran en el resultat i que moltes vegades coincideixen i es combinen amb les reformes. Les més habituals són el canvi de titular, el canvi d'horari d'obertura i la redefinició del model de farmàcia.
Amb les dades de les farmàcies que han fet aquest pas podem afirmar que el més habitual és, com a mínim, que la facturació gaudeixi d'un augment del 10%.

El més normal quan es dóna aquest pas en una farmàcia és que s'acompanyin amb mesures de product placement, incentius als treballadors per objectius de vendes i fins i tot amb una cosa tan poc mesurable com un augment de la motivació dels empleats, perquè ja se suposa que el titular està més motivat que ningú. Per això, la mitjana d'increment de facturació se situa al voltant del 15% durant el primer any. La dificultat és consolidar aquest increment al llarg del temps perquè la motivació del canvi pot evaporar-se. Aquí és on influeix la capacitat del titular de gestionar al seu equip, però això és una altra qüestió.

Hi ha excepcions a aquestes mitjanes? Sens dubte, l'estadística també té extrems: des d'aquelles reformes que no tenen cap impacte en la facturació a aquelles que, amb el mateix titular, augmenten les vendes un 40%. Aquest any hem vist els dos extrems. Així doncs, què marca la diferència? La il·lusió amb es ven aquest projecte als clients, que percebin que la reforma de la farmàcia els beneficia a ells, que és com un nou equipament que dóna més valor a la zona on ells viuen i que tot això s'ha fet perquè ells tinguin un millor servei.

Noticies relacionades

28 ABR

Informe CIMA farmàcies 2021

Informe de farmàcies amb la informació econòmica per trams de facturació de més de 250 farmàcies de la província de Barcelona de l'exercici 2021.
Veure més
Contacte

Contacta'ns sense compromís

En marcar aquesta casella, l'usuari declara haver llegit i estar d'acord amb les condicions expressades en el "AVÍS LEGAL" i la "POLÍTICA DE PRIVACITAT" de la present web.