Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Conveni de farmàcies de la província de Barcelona 2018-2019

21-10-2019
Després d'un llarg procés de negociació, el passat 16 d'octubre es va publicar al DOGC el nou conveni col·lectiu d'oficines de farmàcia de Barcelona. A continuació li resumim els canvis més destacats del nou conveni i les repercussions econòmiques per als empleats de la seva oficina de farmàcia.
 
JORNADA DE TREBALL
1.804 hores anuals de treball efectiu.

REVISIÓ SALARIAL
Per a l'any 2018 no es modifiquen els imports dels conceptes salarials vigents fins ara. La revisió salarial tindrà efectes des del 2019.01.01. En la nòmina del mes de novembre actualitzarem els salaris dels seus treballadors i li enviarem una nòmina amb els endarreriments de conveni des de gener a octubre 2019 que podrà abonar fins al 15 de desembre del el 2019.

PLUS DE SUBSTITUT
L'import del plus de substitut es manté com fins ara.

GRATIFICACIÓ ESPECIAL SIGNATURA CONVENI (GESC)
Com a conseqüència de la congelació salarial de l'any 2018 s'estableix una gratificació extraordinària per als treballadors que prestin serveis a l'empresa almenys des 2018.01.01 o data posterior i estiguessin en actiu en data 30 de maig de l'el 2019. L'import d'aquesta gratificació serà proporcional a dos paràmetres:
  • Temps efectivament treballat durant l'any 2018.
  • Jornada de treball efectivament realitzada (completa o temps parcial). L'import del GESC s'abonarà en un pagament únic al mes d'octubre.


INCENTIU VARIABLE

Compliment d'obligacions de puntualitat i fitxatge de registre horari.
Amb efectes l'1 de juliol de 2019 estableix un Incentiu mensual del 0,5% calculat sobre el salari base (i també sobre el CFP en el cas dels / les treballadors/es que ho haguessin reconegut) que serà variable i es meritarà mensualment, sempre que, en el mes de referència, es compleixin pel/per la treballador/a, conjuntament, les dues condicions següents:

  • No superar el nombre de tres faltes de puntualitat o assistència al treball en el mes, i
  •       No haver comès, en el mes de referència, més de cinc incompliments de les obligacions de fitxatge en el sistema de registre de jornada / horari habilitat per l'empresa.

A partir del mes de novembre inclourem l'incentiu variable com un concepte fix en les nòmines de tots els treballadors. Si algun treballador no li correspon percebre l'incentiu variable haurà de comunicar-per procedir a la correcció de la nòmina del mes següent.

Aquestes són les novetats més importants del nou conveni d'oficines de farmàcia de Barcelona. Li adjuntem una còpia del document íntegre del conveni, així mateix estem a la seva disposició per a qualsevol dubte que se li plantegi.

Departament Laboral

 

Noticies relacionades

30 MARÇ

Possibles efectes sobre els contractes de lloguer del COVID-19

La declaració de l'estat d'alarma per part de Govern arran de la pandèmia de l'COVID-19 (Coronavirus) està afectant de manera significativa a empreses i autònoms. El tancament obligat dels negocis implica una dràstica reducció dels ingressos de les farmàcies, mentre que els seus costos fixos es mantenen inalterats, amb el lògic efecte en la tresoreria i en el compte de resultats. A més s'ha d'afegir a aquest extrem la incertesa sobre quant pot durar aquest estat extraordinari d'alarma.
Veure més
04 DES

Informe CIMA de farmàcies de Barcelona

Com cada any, des CIMA Consulting publiquem l'informe de farmàcies. En ell podreu trobar el resultat econòmic i l'anàlisi per trams de facturació de l'exercici de més de 250 farmàcies de Barcelona.
Veure més
Contacte

Contacta'ns sense compromís

En marcar aquesta casella, l'usuari declara haver llegit i estar d'acord amb les condicions expressades en el "AVÍS LEGAL" i la "POLÍTICA DE PRIVACITAT" de la present web.