Consqüències de la herència
Encara que pugui semblar que els pares sempre tenen clara l'herència que volen deixar els seus fills, cal tenir en compte les conseqüències del que s'heretarà.
Una farmacèutica amb dos fills volia repartir la seva herència de la forma més equitativa possible. A més de la farmàcia, d'una facturació mitjana, tenia el seu habitatge habitual i una segona residència al poble on va néixer de la qual gaudia tota la família. Casualment, el valor de la farmàcia era aproximadament el mateix que el dels dos immobles junts.
La farmacèutica tenia dos hereus: una filla també farmacèutica i un fill informàtic. Com la farmàcia només podia ser per a la filla farmacèutica, va voler fer llegat a favor d'ella i deixar els pisos per al seu fill. El que a priori semblava un bon repartiment des d'un punt de vista econòmic -els dos fills heretaven per imports iguals- es podia convertir en un problema: la farmàcia era un negoci que podia rendir i permetre a la filla viure d'ella però en canvi els immobles estaven situats en llocs en què era difícil llogar-los o vendre'ls, de manera que només generaven despeses de manteniment i impostos a pagar. D'haver quedat així escrita, l'herència es convertia en un problema per poder mantenir-la i perjudicava a l'hereu que rebia els immobles.
Quan vam explicar a la farmacèutica el problema en què podia posar als seus hereus, va decidir canviar-la tenint en compte no només el valor que tenia la seva herència sinó també el rendiment que es podia obtenir per cada element.