Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Comptes en participació entre germans

11-07-2021

Com sap, només un farmacèutic col·legiat pot ser titular d'una farmàcia. La compradora d'una farmàcia la paga de la següent manera:

  1. Rep la meitat de els diners a través d'una donació dels seus pares
  2. Rep l'altra meitat de diners a través d'un préstec participatiu amb el seu germà, que al seu torn havia rebut també aquests diners per donació dels seus pares
Què volien els pares? Que els fills, de manera conjunta comprin una oficina de farmàcia. Com hi ha un germà no farmacèutic que no pot ser titular de la farmàcia, li concedeixen una donació que servirà per confeccionar un préstec amb la germana que sí que és farmacèutica.

Al seu torn aquest germà li presta els diners a la seva germana farmacèutica perquè pugui comprar la farmàcia. Aquí l'important és pactar com es retornarà aquest préstec el aquests diners. Es poden donar dos casos:

  1. Es pacta la devolució de l'préstec en, per exemple, 20 anys amb un tipus d'interès i un pagament mensual, com es faria amb qualsevol banc o entitat financera. Un cop hagi transcorregut el termini d'amortització de l'préstec -suposant que s'hagi pagat tot- el deute quedarà saldat.
  2. El germà prestador es converteix en "soci capitalista" dóna la farmàcia. No pot gestionar la farmàcia des d'un punt de vista sanitari ja que no té el títol de farmacèutic ni està col·legiat, però participa de l'resultat econòmic de la farmàcia: es porta un percentatge de l'rendiment de l'activitat.

D'aquesta manera els pares han aconseguit que els dos fills participin de l'negoci de la farmàcia: una com a farmacèutica i gestora de l'negoci, i un altre com a soci partícip.

Sens dubte aquestes situacions tenen la dificultat d'establir quina és la participació de cada un dels germans, sobretot si el temps dedicat a gestionar la farmàcia és diferent par a cada germà.

Casos d'èxit relacionats

Contacte

Contacta'ns sense compromís

En marcar aquesta casella, l'usuari declara haver llegit i estar d'acord amb les condicions expressades en el "AVÍS LEGAL" i la "POLÍTICA DE PRIVACITAT" de la present web.